Horolezectvo a turistika

Information

Horolezectvo a turistika 973 produkty

na stranu
Zobraziť 25 - 48 z 973 položiek
  • Pohodlný postroj s mäkkým polstrovaním v páse a vymeniteľným chráničom sedacej časti. Dve spevnené putká na materiál. Pás i nohavičky je možné nastaviť pomocou praciek DoubleBack.

  • Nosič materiálu. Upevňuje sa do otvorov v páse postroja alebo na popruh v páse u takmer všetkých postrojov. Jednotlivé pomôcky možno vešať aj snímať jednou rukou. Vďaka plochej hornej časti nosiča možno zavesené náradia ľahko usporiadať.

  • Tento nastaviteľný hrudný úväzok možno použiť iba v kombinácii so sedacím úväzkom PETZL MACCHI. Nie je určený k samostatnému použitiu pre zachytenie pádu. Slúži len na udržanie dieťaťa vo zvislej polohe, zabraňuje jeho pretočeniu hlavou dole.

  • Prilba SIROCCO je navrhnutá tak, aby spĺňala požiadavky horolezcov a alpinistov na zníženú hmotnosť a primeranú ochranu. Tvar škrupiny s predĺženou zadnou časťou poskytuje lepšiu ochranu. Optimalizovaná veľkosť na hlave spolu s vynikajúcou ventiláciou zaručujú maximálne pohodlie.

  • Nízka hmotnosť a pohodlie robí z prilby Meteor hlavný produkt pre lezenie a alpinizmus. Tento model má výhodu veľkých otvorov pre vynikajúcu ventiláciu. Jej inovovaný nastavovací systém umožní každému lezcovi nastaviť prilbu na svoj ​​tvar hlavy. Prilba je ďalej vybavená novou magnetickou prackou, ktorá umožňuje rýchle zapnutie podbradného pásku jednou...

  • Univerzálna odolná a veľmi pohodlná prilba ELIOS sa prispôsobí lezenie, alpinizmu, speleológiu, via ferratám aj canyoningu. Škrupina z ABS a polystyrénová výstelka poskytujú účinnú ochranu proti nárazom. Je plne nastaviteľná a prispôsobí sa všetkým tvarom hlavy.

  • ELIOS CLUB je verzia modelu ELIOS, prispôsobená použitiu v skupinách, napríklad horolezecké oddiely, športové kluby, lanové centrá, školiace centrá, atď. Je to univerzálna odolná a veľmi pohodlná prilba, ktorá sa prispôsobí lezeniu, alpinizmu, speleológii, via ferratám aj canyoningu. 

  • Prilba ELIA bola navrhnutá a skonštruovaná špeciálne pre uspokojenie ženských potrieb. Inovovaný systém nastavenia hlavového pásku, OMEGA (patent Petzl), uľahčuje nasadenie a vybratie prilby a poskytuje maximálne pohodlie. Tento systém je tiež navyše vybavený novým mechanizmom nastavenia veľkosti, ktorý umožňuje presné nastavenie na rôzne typy hlavy.

  • Univerzálna detská prilba Petzl Picchu pre deti od 3 do 8 rokov s certifikáciou na lezenie a cyklistiku. Je veľmi ľahká a pohodlná, konštruovaná na časté namáhanie. Má veľmi dobrú odolnosť a trvanlivosť. Možno ju tiež použiť na ďalšie detské aktivity, ako napríklad skateboard, in-line korčuľovanie a podobne. Prilba Picchu poskytuje ochranu, robustnosť a...

  • Prilba Petzl Trios je určená pro speleológov, ktorí hľadajú kompletné riešenie, ktoré je odolné a pohodlné zároveň. Vysoko výkonná čelovka je špeciálne určená pre speleológiu a ponúka široký kužel o výkone 300 lumenov v rozsahu 180°. Je vybavená Lithium ion akumulátorom s vysokou kapacitou. Ľahká a pevná viacúčelová prilba. Najlepší kompromis medzi...

  • Štít, ktorý vám pri lezení v ľade a mixoch pomôže ochrániť tvár pred ľadovou a vodnou triešťou.

  • Istiací prostriedok GRIGRI2 s asistovanou brzdiacou schopnosťou je konštruovaný pre uľahčenie istiacích manévrov. GRIGRI2 je rovnako účinné ako pri vyvádzaní ciest, tak pri lezení Top Rope. Je možné ho používať na všetkých jednoduchých dynamických lanách o priemere 8,9 až 11 mm dostupných na trhu (optimálny pre laná 9, 4 až 10,3 mm).

  • Ultraľahká viacúčelová istiaca a zlaňovacia brzda s trecími drážkami tvaru V s asymetrickými priečnymi kanálikmi, ktorá sa prispôsobí akémukoľvek typu lana (ARC technológia: kontrola trenia pre dvojitá, polovičná aj jednoduchá dynamická laná). Režim Reverso umožňuje istenie jedného, alebo dvoch druholezcov s pomocným brzdením. 

  • Ultraľahká brzda pre istenie a zlaňovanie. Slúži k isteniu prvolezca, jedného či dvoch druholezcov a k zlaňovaniu. Je účinná v každej situácií a použiteľná pre laná rôznych priemerov a typov. Vhodná pre športové lezenie.

  • Istiaca pomôcka PETZL Unireverso je tvorená karabínou Petzl Atache II s kýblikom Petzl Reverso 4. Nedochádza k prekrúcaniu lana, ani k náhodnému otvoreniu karabíny. Unireverso je ľahké a kompaktné, ideálne na športové lezenie v hale alebo na skalkách.

  • Zlaňovacia brzda s tromi brzdnými polohami, vhodná pre canyoning. Dva pomocné výstupky na brzde umožňujú meniť veľkosť trenia aj v priebehu zlaňovania.

  • Zlaňovacia osma PETZL Huit slúži na zlaňovanie a spúšťanie na jednoduchom alebo dvojitom lane. Štvorhranný tvar obmedzuje krútenie lana. Je zhotovená z hliníkovej zliatiny s vysokou pevnosťou. Malé oko osmy možno využiť ako Stichtovu brzdu pre tenké lano. Používa sa na lanách s priemerom od 8 do 13mm.

  • Hranatá zlaňovacia osma PETZL Huit Anti-Brulure výborne redukuje krútenie lana pri zlaňovaní. Táto hliníková osma je povrchovo upravená - eloxovaná. Je využiteľná pre laná s priemerom 8 - 13mm, na jednoduché alebo dvojité laná. Je zhotovená z hliníkovej zliatiny s vysokou pevnosťou. Malé oko osmy možno využiť ako Stichtovu brzdu pre tenké lano.

  • Rýchlosť zlaňovania je kontrolovaná zovrením ruky na voľnom konci lana (zostup sa zahajuje pomocou rukoväte na brzde). Samoblokujúca brzda PETZL Stop na zlaňovanie na jednoduchom lane. Samo-blokujúca funkcia je aktivovaná, ak je uvoľnená ovládacia páka. Rýchlosť zostupu sa riadi povoľovaním voľného konca lana.

  • Táto brzda pre zlaňovanie na jednoduchom lane je obzvlášť vhodná pre zostupy vo stiesnených priestoroch. Veľmi ľahko sa používa - rýchlosť zostupu sa riadi povoľováním voľného konca lana. Automatická západka umožňuje založenie lana bez odopínania brzdy od úväzku.

  • Brzdiacu silu tejto brzdy je možné nastaviť v priebehu zlaňovania podľa zaťaženia lana: spodnú priečku je možné ľahko vybrať alebo vložit. Rozdelením trenia a dobrým odvádzaním tepla chrání lano. Pri jej použití nedochádza ku krúteniu lana. Je možné použíť ako jednoduché, tak aj dvojité lano.

  • Kompletná sada vybavenia obsahujúca aj špeciálnu šnúru, určená pre skialpinistov, ktorí ju môžu použiť pre záchranu z ľadovcovej trhliny, krátke zlaňovanie, alebo výstup po lane na ľadovci. Sada je ultra ľahká a kompaktná.

  • Semistatické lano s priemerom 9 mm pre autonómny zával a canyoning, ktorý pohodlne padne do ruky a má vynikajúcu rovnováhu medzi redukciou váhy a trvanlivosti. Dodáva sa v 200 metrov na dĺžku.

  • Semistatické lano o priemere 10 mm určené pre speleológiu a canyoning

Zobraziť 25 - 48 z 973 položiek