GRIVEL AIR TECH

Grivel mačky s označením Air Tech sú vhodné pre klasické alpinistické cesty, využijete ich pri zimnej vysokohorskej turistike, ale hodia sa aj na menej náročné lezenie v ľade a mixových cestách. Mačky majú 10 ostrých hrotov určených na stúpanie, chôdzu a zostupy a ďalšie 2 hroty pre spätné zaklapnutie, napríklad pri mixovom lezení.

Viac detailov

Cena:

na vyžiadanie

Tabuľka dát

Hmotnosť 790 g
Info CE
Materiál Chromovaná oceľ
Počet hrotov 10+2

Detaily

Grivel mačky s označením Air Tech sú vhodné pre klasické alpinistické cesty, využijete ich pri zimnej vysokohorskej turistike, ale hodia sa aj na menej náročné lezenie v ľade a mixových cestách. Mačky majú 10 ostrých hrotov určených na stúpanie, chôdzu a zostupy a ďalšie 2 hroty pre spätné zaklapnutie, napríklad pri mixovom lezení. Vďaka použitému materiálu je robustná konštrukcia veľmi ľahká a napriek tomu pevná. K stavbe mačiek bola využitá chróm molybdénová oceľ a s váhou 790 gramov patrí medzi jedny z najľahších univerzálnych mačiek. Zvlášť dobre držia na ľadových pokryvoch, pri traverzovaní, na ľadovej firne, v zamrznutom snehu a tvrdom ľade.

Špičku a pätu k sebe spája kĺbová konštrukcia. Výhodou mačiek Grivel je tiež stranová orientovanosť, preto vždy máte jednu mačku ľavú a druhú pravú. V spojovacom segmente medzi špicou a pätou nájdeme drobné okrúhle otvory, ktorými môžeme vďaka posuvníku v pätovej časti mačky rýchlo nastaviť, vybrať si môžete z rozmedzia veľkosti 35 až 46 EU. Na spodnej strane mačiek Air Tech nájdeme skvele vykonaný systém Antibott, ktorý ochraňuje spodnú časť mačiek proti prilepovaniu snehu a ľadu. 

Čo sa týka nadviazania na Vaše topánky, môžete si vybrať zo všetkých troch možných a dostupných pripojovacích variantov firmy Grivel. Nemusíte tak kupovať špecializované topánky práve na mačky a vystačíte si so svojimi turistickými členkovými pohorami. Dostupné sú varianty s viazaním Grivel New-Classic, Grivel New-Matic a Crampa-o-matic.

Typ New-Classic je najviac univerzálny a je tak určený pre akýkoľvek typ členkovej obuvi, nie sú potrebné špeciálne zárezy pre mačky. Upínanie Grivel New-Classic sa skvele hodí pre začiatočníkov. Tento pripevňovací systém je spoľahlivý a rýchlo pripevniteľný.

Ak patríte medzi majiteľov topánky so zadným zárezom na prichytenie mačiek, sú pre Vás ako stvorené mačky s viazaním Grivel New-Matic. Tento privevňovací systém sa upevní cez pätný napinák, ktorý je tiež výškovo jednoducho nastaviteľný. Inak prebieha pripojenie rovnako ako u mačiek s typom New-Classic, cez sťahovacie pásky.

Najprogresívnejším typom je pripojenie Grivel Crampa-o-Matic. Ten je špecializovaný na technické a väčšinou lezecké topánky, ako s predným, tak zadným zárezom. Špičku nasadíte do hranky, na pätu priložíte už vopred výškovo nastavený napinák a všetko dotiahnete pomocou popruhov v prednej časti mačiek. 

Grivel odporúča používanie mačiek Air Tech podľa náročnosti terénu a prevádzkovanej aktivity s označením C, D, E a F.

New Classic

Cramp-o-matic

Produktové kombinácie

Reference Typ Veľkosť topánok (EUR)
GC007YBCOM CRAMP-O-MATIC 35-46
GC007YBNC0 NEW-CLASSIC 35-46
GC007YBNM0 NEW-MATIC 35-46

11 ďalších produktov v rovnakej kategórii: