GRIVEL G14

Mačky s názvom G14 vynikajú svojou univerzálnosťou, skladnosťou a veľkou škálou určenia. Vhodné sú ako na ľadovce a túry po nich, tak na lezenie. Pokiaľ na svojich výletoch vykonávate mix týchto kombinácií iste tieto mačky oceníte.

Viac detailov

Cena:

na vyžiadanie

Tabuľka dát

Hmotnosť 1095 g
Veľkosť 36-47
Info CE
Materiál Chromovaná oceľ
Počet hrotov 11/12

Detaily

Mačky s názvom G14 vynikajú svojou univerzálnosťou, skladnosťou a veľkou škálou určenia. Vhodné sú ako na ľadovce a túry po nich, tak na lezenie. Pokiaľ na svojich výletoch vykonávate mix týchto kombinácií iste tieto mačky oceníte.

Hroty sú v počte 12 alebo 11. Predné hroty možno nastaviť a môžete si na mačkách vytvoriť mono alebo double hrot. Jeden predný hrot sa skvele hodí na lezenie napríklad na skale, kde potrebujete zasadzovať mačky do malých otvorov alebo nastavíte dvojitý, pre ľahké lezenie a zasekávanie mačiek do ľadu. Ďalej je veľká výhoda toho, že sa dajú hroty vymeniť a ich vlastnosti sú vďaka špeciálnemu kovaniu ešte zvýraznené. To im tvorí použitie ako pre vertikálne, tak horizontálne lezenie.

Mačky Grivel G14 sú vyrobené z chróm molybdénovej ocele, ktorá je vysoko pevná a odolná. Konštrukcia rámu je kĺbová a vďaka nej mačky dobre priľnú k Vašim topánkam. Špička mačiek je vybavená nielen hrotmi lezeckými, ale tiež tými kolmými. Predná a zadná časť je spojená kĺbovou pevnou nastaviteľnou konštrukciou a to v rozmedzí 36 - 47 EU.

Na spodnej strane mačiek nájdeme vložený systém Antibott. Ten slúži ako ochrana mačiek proti nabaľovaniu snehu. Obsahuje tak v špici tak na pätovej časti gumové vankúšiky, ktoré sa s každým krokom vystrie a sneh tak na nich nelepí.


Grivel ponúka veľkú variabilitu možného pripevnenia na Vaše topánky. Môžete si vybrať z varianty buď Grivel New-Matic alebo Grivel Crampa-o-matic. Ak vlastníte topánky so zadným zárezom pre prichytenie mačiek, zvoľte si typ mačiek GRIVEL New-Matic. Tento systém je rýchly na upevnenie, len si výškovo nastavíte zadný napinák, špičku topánky vložíte do veľkého oka, stiahnete pásky, uzamknete viazanie a môžete vyraziť. Viac o tomto type viazanie a o možných iných nájdete na nižšie priložených videách.

 Ďalší typ má názov Crampa-o-Matic a sú to mačky vhodné pre topánky s predným a zadným zárezom. Špičku topánky jednoducho vložíte do hranky, na pätu si pripnete predom výškovo nastavený napinák a všetko dotiahnete pomocou popruhov. Nezabudnite viazanie vždy starostlivo uzamknúť, aby sa Vám mačky z topánok nevyzuli. Ak si neviete s nasadením na Vaše topánky rady, pozrite sa na nižšie priložené video návody, tie vám určite všetko osvetlia.
Grivel odporúča mačky G14 na používanie podľa náročnosti zvoleného terénu a prevádzkovanej aktivity s označením E, F, G a H.

Grivel Cramp-o-matic

Systém  Antibott

Produktové kombinácie

Reference Typ
GC010YBCOM CRAMP-O-MATIC
RA075 A02 NEW-MATIC

11 ďalších produktov v rovnakej kategórii: